Ένας Άξιος Ηγέτης (Ύμνος στον Ανδρέα Παπανδρέου)

Ίσως το σημαντικότερο απόκτημα του Συλλόγου…

Επειδή αξιοκρατικά και αυτοδίκαια, η κομματική (και όχι πολιτική μουσική λόγω επειδή όλα είναι πολιτικά και σε λέω με λες) είναι κακή μουσική εξ ορισμού, δεν θα μπορούσαμε, μέρα που είναι, να μην μοιραστούμε μαζί σας τον απαγορευμένο δίσκο (από μόνοι το βγάλαμε αυτό το συμπέρασμα ) με ατόφια τραγούδια του ΠΑΣΟΚ γροθιά στο μαλακό υπογάστριο του 80s revival.

Τραγούδια που δεν (ηκούσθησαν) θα ακουσθούν ουδέποτε από υπονομευτές του σοσιαλιστικού οράματος σε κάποια από τις meta-pasok συνεστιάσεις τους. Το Ένας Άξιος Ηγέτης είναι ο ύμνος που ποτέ δεν είχε ο Αντρέας Παπαντρέου παρόλο του ότι κάθε μέρα που περνούσε έκανε έργα νέα, όπως λένε και οι στίχοι…Αλλά τετχιοι αχάριστοι είμεθα, γι αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε…

Ωστόσο ο Σύλλογος θέλοντας να διαχωρίσει την θέση του από την παθογένεια που διακρίνει την κοινωνία μας, φέρνει στην επιφάνεια τα διαμάντια του παρελθόντος που οι σκοτεινές καπιταλιστικές δυνάμεις επιδίωξαν να μείνουν θαμμένα στους αιώνας προκειμένου ο κόσμος να μην αφυπνιστεί…

Ο δίσκος αυτός έχει ως κρέντιτς τους Βασίλη Κουτσοθανάση και Βασίλη Κούτση, αλλά πληροφορούμεθα ότι πρόκειται για το ένα και το αυτό πρόσωπο. Όλη η παραγωγή του αποτελείται από ένα αρμόνιο της εποχής με συνοδεία μονάχα μια φωνή που τραγουδά (φανταζόμαστε) με μάτια ερμητικά κλειστά, όλο πάθος και μόνο πόνο, με το μυαλό καρφωμένο στον Ανδρέα Παπανδρέου. ΠΑΣΟΚ Φαν φίξιον δηλαδή.

pas-b

Χωρίς υπερβολή, όλος ο δίσκος είναι αφιερωμένος στο μεγαλείο που ακούει στο όνομα ΠΑΣΟΚ όταν μεσουρανούσε στη δεκαετία του 1980 – και δεν ακούγεται.  Είναι επικίνδυνο να κάτσει κάνεις να τον ακούσει μόνος του ή (ακόμα χειρότερα) νηφάλιος. Στα γραφεία του Συλλόγου τον ακούμε δύο-δύο σαν τους Χιώτες (καθότι Χιώτης και ο Ανδρέας, άλλωστε) για να διατηρήσουμε τη σωματική και πνευματική μας ακεραιότητα.

Χρόνια πολλά Ανδρέα και ευχόμαστε στα μέλη μας προσεκτική ακρόαση.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s