Χρόνια πολλά κι αποκαλυπτικά

Χρονιάρες μέρες που είναι, είπαμε να ανεβάσουμε κατιτίς θρησκευτικό και ευλαβικό.

Με περισσεία χριστιανική αγάπη, ο Γιάννης Κουντουράς κυκλοφορεί το 1987 τον δίσκο Έρχομαι Ταχύ, εμπνευσμένο από την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Πρόκειται περί χριστιανικής μουσικής, λιτής ενορχήστρωσης και κατανυκτικών στίχων για τον Ιησού, ουσιαστικά χριστιανικό fan fiction. Στη δεύτερη πλευρά του δίσκου, ωστόσο, ο Γιάννης κουνάει το δάχτυλο στα νιάτα των 80s που χαίρονταν τον έρωτα χωρίς προφυλάξεις, εν μέσω της επιδημίας του AIDS.

bb-small

Με βλέμμα γεμάτο στοργή, ο Γιάννης Κουντουράς, ιατρός σε χριστιανικές παιδικές κατασκηνώσεις, μας εξιστορεί τη δυστυχή περιπέτεια μιας 17χρονης που μπλέκει σε θανάσιμες αμαρτίες (ναρκωτικά, σεξ, κλπ) που οδηγούν σε θανάσιμα νοσήματα (AIDS). Σας παραθέτουμε τους στίχους για να συγκινηθείτε κι εσείς όσο κι εμείς:

b

Με συνοδεία μονάχα ένα πιάνο (και το Άγιο Πνεύμα), ο Κουντουράς μπαίνει σε ύδατα ΤΜΙ (του ματς ινφορμέισιον) και λεπτομερέστατη περιγραφή των παθών της εν λόγω 17χρονης. Φανταζόμαστε μονάχα τα βλέμματα που θα εισέπραξε στο Στούντιο Αγροτικόν του μακαρίτη του Παπάζογλου καθώς τραγουδούσε για το ατιμασμένο ανήλικο κορμί. Απολαύστε και χρόνια πολλά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s