Η άλλη Άντζυ

Υπάρχουν 2 τύποι ανθρώπων: αυτοί που τους λες “Άντζυ” και σκέφτονται τη Σαμίου και αυτοί που είναι παλαίμαχα μέλη του Συλλόγου μας.

Την Άντζυ (τη δικιά μας ντε) την γνωρίζουν πολλοί από το Φοβάμαι, electro κομματάρα από τα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Τρομερό βιντεοκλίπ που στοιχειώνει ακόμα τη φαντασία μας, χορευτικοί ρυθμοί άλλων εποχών και κοινωνικό μήνυμα περί αλλοτρίωσης της πυρηνικής οικογένειας με το φονικό κουπλέ:

Όταν κάτι τους ζητώ

Βρίσκουν κάποιο πρόσχημα

Του σπιτιού αισθάνομαι

Να ‘μαι το απόστημα

Δεν γνωρίζουμε πολλά για την προσωπική ζωή της Angie. Φήμες στο Διαδίκτυο τη θέλουν ανιψιά της τραγουδίστριας Ελπίδας (της παλαιάς ντισκοτέκ). Πέρα από το Maxi Single του Φοβάμαι, κυκλοφόρησε και δύο δίσκους (όλα πολύτιμα διαμάντια στη δισκοθήκη του ΣΦΚΜ), τον ομώνυμο του 1988 και το Μη Μου Λέτε…Μη του 1989, με το ομότιτλο τραγούδι πάλι να μας προσκαλεί στο ντανς-φλωρ:

Τα παραπάνω είναι γνωστά στα σκληροπυρηνικά μέλη του Συλλόγου μας. Εντούτοις, αυτό που ίσως είναι λιγότερο γνωστό είναι πως η Angie συμμετείχε και σ’ έναν δίσκο με φιλανθρωπικό σκοπό υπό την επιμέλεια του Κώστα Βλουτή:

front-small

“Θέλω Ειρήνη, Θέλω Αγάπη, Θέλω Φως” του 1993. Ονόματα ένα κι ένα, η Τζο Ουίλιαμς των FM, ο Νίκος (με τη Ρεπούμπλικα ντε, όχι ο άλλος), Σάντα και ούτω καθεξής, με βλέμματα γεμάτα συμπόνια και ευαισθησία στο οπισθόφυλλο το οποίο πρέπει να μοιραστούμε μαζί σας σε υψηλή ανάλυση για να εκτιμηθεί δεόντως:

back-small

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα διαλέγαμε από τον δίσκο αυτό το τραγούδι Μπαγκς Μπάνυ, διότι όπως έχουμε χιλιοεπαναλάβει, οποιοδήποτε κομμάτι του ελληνικού πενταγράμμου έχει τίτλο που αναφέρεται σε ήρωα κόμιξ ή καρτούν ανήκει δικαιωματικά και αυτοδικαίως στον Σύλλογό μας. Για τους λόγους, όμως, του σημερινού μας αφιερώματος, ξεχωρίζουμε με χαρακτηριστική άνεση τη συμμετοχή της Angie στη συλλογή ετούτη με τίτλο Σε Μια Εποχή.

Οι τεχνικοί του Συλλόγου μας έκαναν κάθε προσπάθεια να επεξεργαστούν τον ήχο ώστε να μειωθεί η ένταση με την οποία η Angie προφέρει το σίγμα (οι κομπρέσσορες έπαιρναν κι έδιναν), αλλά μειωνόταν η συνολική ποιότητα του ήχου του κομματιού. Σας το προσφέρουμε, λοιπόν, σχεδόν ανεπεξέργαστο για την απόλαυση, την ευαισθητοποίηση αλλά και τον στοχασμό σας.

Σε αγαπάμε, Angie, όπου κι αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s