Όλου του κώλου οι διασκευές

Με αγάπη και κάθε σεβασμό προς ένα από τα χιλιοαγαπημένα μας blogs.

Ο Σύλλογός μας έχει τεράστια αγάπη στις διασκευές, με τα ιερά δισκοπότηρα να είναι οι δίσκοι Τα Χρόνια της Σιωπής του προσφάτως χαμένου Τάκη Αντωνιάδη και Έλα Ξανά της Μπέσσσσσσσυςςςςς. Δίσκοι προδήλως αφιερωμένοι σε διασκευές και δυο πραγματικά διαμάντια στη δισκοθήκη του ΣΦΚΜ.

Κάθε τόσο όμως, ακούγοντας δίσκους, βρίσκουμε και διασκευές που δεν τις περιμέναμε, που δεν τις αναγράφει το εξώφυλλο ή που δεν μας προϊδεάζει το όνομα του μουσικού/στιχουργού για το ότι πρόκειται για διασκευή.

Ο Πλάτων, Κύπριος (?) καλλιτέχνης της δεκαετίας του 1980, είναι γνωστός στους ειδήμονες του κύκλου μας κυρίως για αυτή του τη διασκευή στο Don’t Go των Yazoo:

Τόσο δυνατή η διασκευή αυτή (και ο στίχος “μέσα μου μια πόλη ηλεκτρονική”) που έκανε διασκευή στη διασκευή αυτή ο Τέρης “Βρε Ποιον Μου Θυμίζει” Χρυσός μερικά χρόνια αργότερα:

Ο Πλάτων κυκλοφόρησε έναν δίσκο το 1988 ο οποίος εμπεριέχει κι ένα τραγούδι με τίτλο “Μη Ρωτάς Αν Σ’ Αγαπώ”. Ποπ καψουροτράγουδο λέμε μεταξύ μας στα γραφεία του Συλλόγου, και το βάζουμε στο ταπεινό μας πικάπ. Με το που μπαίνει η φωνή του Πλάτωνος, όμως, κι αναγνωρίζουμε τη μελωδία, πέσαμε από τις καρέκλες μας.

Πρόκειται, φυσικά, για διασκευή στο 99 Luftballons της Γερμανίδας τραγουδίστριας Nena, παγκόσμιο αντιπολεμικό χιτ για κάτι κόκκινα μπαλόνια που αμόλησε κάποιος την εποχή του Ψυχρού Πολέμου (ακούς Σώτη;) και που προκάλεσαν τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μέρα που είναι, ωστόσο, ο Πλάτων επιλέγει να πετάξει χαρταετό αντί για μπαλόνια και να τραγουδήσει για χαδάκι, φιλάκια και καψούρα αντί για πολέμους και καταστροφές. Κάλα κούλουμα.

back-w

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s